"De natuur is vol rijkdom. Ieder mens heeft zijn eigen natuur en dus zijn eigen rijkdom"

Werk je fit in de moestuin


Werk je fit in de moestuin is een re-integratietraject, waarmee jij je positie op de arbeidsmarkt verbetert. 

Voor wie: moestuin Werk je fit in de moestuin is een re-integratietraject voor mensen met een uitkering van de UWV, die een werkfit traject of een modulair traject mogen volgen. Binnen het traject ga je op zoek naar wat voor jou nodig is om weer aan de arbeidsmarkt te kunnen deelnemen en hoe dit bereikt kan worden. 

Het doel van het traject Werk je fit in de moestuin is dat je na dit traject weer aan het werk kan. Binnen een modulair traject is je doel weer gestructureerd deelnemen aan een maatschappelijke activiteit.  Dit betekent niet dat alle belemmeringen weg worden genomen. Het gaat erom dat jij een manier vindt om hiermee om te gaan. 

 

Hoe ziet een traject eruit:

De duur van het traject is afhankelijk van welke uitkering je krijgt. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren we je wensen en mogelijkheden. In samenspraak met het UWV stemmen we wensen en mogelijkheden op elkaar af om tot een individueel plan te komen. Je hebt in dit traject een actieve rol, want inzicht in je klachten is voorwaarde voor herstel. De duur van het traject kan variëren van 5-12 maanden. Tijdens het traject krijg je individuele begeleiding en ga je aan het werk in de Moestuin van Jagtlust te 's-Graveland (Hilversum)

Moestuin van Jagtlust

Als middel wordt de Moestuin van Jagtlust ingezet. Hier komt een mens tot bloei. Met je handen in de aarde, je voeten op de grond, ervaar je de helende kracht van de natuur. Steeds meer onderzoeken tonen aan welke helende krachten de natuur heeft. We helpen je om op krachten te komen, je vitaliteit op te bouwen en fit genoeg te zijn om met nieuwe focus deel te gaan nemen aan het arbeidsproces. Vele mensen gingen je voor. Zij hebben ervaren welke groeikracht er tot ontwikkeling komt tijdens een traject in de moestuin. We begeleiden je bij :

-  Dagritme en uren opbouwen; we stemmen af op welke wijze je belastbaarheid wordt opgebouwd. Dit is voor iedereen uniek. 

-  Sociale contacten; samenwerken met anderen en alleen werken worden afgewisseld.

-  Leren omgaan met opdrachten krijgen en onderleiding leren werken.

-  Verbeteren werknemersvaardigheden. 

Individuele begeleiding

-  Je ontdekt welke kwetsbaarheden je weerhouden om in je kracht te komen, wat je valkuilen zijn en hoe je hier in de dagelijkse realiteit mee om kan gaan.

-  Je leert luisteren naar lichaamssignalen em je grenzen aangeven. Luisteren naar je lichaamssignalen brengt je dichter bij jezelf. Je vindt je levenskracht en kunt bewuster keuzes maken.     

-  Er is ruimte voor ontspanning en ontspanningstechnieken. 

-  Verbeteren van je persoonlijke effectiviteit: je krijgt inzicht en vertrouwen in je eigen mogelijkheden. Feedback is gericht op je kwaliteiten. Waar ben je goed in? Welke kwaliteiten helpen je om te voorkomen in je valkuilen te stappen?     

Dianne van As

Dianne van As begeleidt de trajecten  werk je fit in de moestuin. Zij is natuurgeneeskundig en lichaamsgericht therapeut met ruime ervaring in de reguliere gezondheidszorg, zij begeleidt sinds 2013 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de moestuin van Jagtlust.

https://diannevanas.nl

http://moestuinvanjagtlust.nl